szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pletykára adtak, hírre vettek.

Miután a brit parlament kedd este leszavazta a Brexit-megállapodást, ami hatással volt az angol font alakulására is, de éppen ellentétesen, mint ahogy azt várnánk. A Privátbankár elemzése szerint a font a szavazást megelőző parlamenti vita órái alatt fokozatosan lefelé csúszott, a szavazás után egy méreteset ugrott.

A lap szerint erre az lehet a magyarázat, hogy miután a pesszimizmus már elhatalmasodott, sokan vélhetően shortolni kezdték az angol fontot, arra spekulálva, hogy a parlamenti bukás után árfolyama összeomlik.

A piacokon régi aranyszabály az, hogy jó hír esetében pletykára venni, hírre eladni kell (buy on rumor, sell on news), vagyis széles körben várt rossz hír esetén előre esik az ár, mert a többség elad, a rossz hír kijövetelekor pedig emelkedés következik, hisz nem maradt már eladó. Ez történt most is: 1,10-ről közel 1,13-ig erősödött a font az euróhoz képest a szavazás után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Világ

Felkészülten várják az EU-s vezetők May új ötleteit

Sebastian Kurz osztrák kancellár már most kizárta, hogy újratárgyalják a Brexit-megállapodást, az EU-országok vezetői többségében viszont úgy nyilatkoztak, hogy sajnálják, hogy a brit parlament elvetette a megállapodást, de ők felkészültek mindenre.

Megint új diákhitelt vezetnek be Magyarországon

Megint új diákhitelt vezetnek be Magyarországon

Jordán Tamás: „Vidnyánszky, a mi pápánk, kételyek nélkül él”

Jordán Tamás: „Vidnyánszky, a mi pápánk, kételyek nélkül él”

Aligha létezik ennél szigorúbb lakókocsi, autó kombó

Aligha létezik ennél szigorúbb lakókocsi, autó kombó