Egy lift sem működik a 35 milliárdért felújított békéscsabai vasútállomáson

Egy lift sem működik a 35 milliárdért felújított békéscsabai vasútállomáson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A két és fél éve újjáépített vasútállomás liftjeinek meghibásodására a polgármester Facebook-videójában hívta fel a figyelmet, szerinte korábban is rendszeresen elromlottak, és mindig hónapokig tartott megjavítani őket.

Nem működnek a liftek Békéscsaba vasúállomásán – erről panaszkodott a Facebookra feltöltött videójában Szarvas Péter, Békéscsaba független polgármestere – ezt az Index szúrta ki.

A polgármester elmesélése szerint több bejelentést is kapott a nem működő liftek miatt, szerinte több éve probléma a felvonók állapota, melyek visszatérő meghibásodása esetén megjavításuk is rendre hónapokig tart. Szarvas ezért levélben kérte a MÁV illetékeseit, hogy haladéktalanul intézkedjenek az ügyben.

A békéscsabai vasútállomás felújítását 2016 nyarán fejezték be, a 35 milliárd forintért kivitelezett projekt során három liftet is építettek az állomáson azonban jelenleg egy lift sem működik.

Álló felvonók, omló állomások, félkész projektek - csak úgy szórjuk a pénzt a vasútra

Százmilliárdokat költöttek pályakorszerűsítésekre, ahol alig csökkent a menetidő. Állomásokat építettek át ott, ahol alig járnak utasok. Ki a hibás?

Homolya Róbert MÁV elnök-vezérigazgató lapunknak adott interjújában azt mondta, a legszigorúbb szankciókat kilátásba hozva utasította kollégáit, hogy áprilisra működjön minden lift az országban, elmondása szerint 14-15 felvonó lehet visszatérően problémás.


Hozzászólások