szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kisalföldnél és a Délmagyarországnál is új vezetőket neveztek ki.

Már nem az Andy Vajna érkezésével kinevezett Bonifert Gábor a főszerkesztője a Csongrád megyei Délmagyarnak, a pozíciót ugyanis új személy, Pósa Árpád gyakorolja.

A korábbi főszerkesztő leváltásáról és az új kinevezéséről a Délmagyart kiadó Lapcom Zrt. közölt részleteket, a változás a portál impresszumában is megjelent.

Pósa Árpád szintén "házon belülről" érkezett a Délmagyarhoz, korábban ugyanis a Mediaworks kiadásában álló Fejér Megyei Hírlap, valamint annak online változatának, a Feol.hu főszerkesztője volt, emellett a HírTV online főszerkesztőjeként is dolgozott. Pósa gyakran publikált a társaság vidéki újságjaiban futó, A helyzet című véleményrovatba, az utolsót az áprilisi választások után néhány nappal később írta. Az új vezető neve onnan is ismerős lehet, hogy a Playboy magyarországi indulását követően több éven át a lap főszerkesztője volt, ezt a pozíciót 2004-ig töltötte be.

A főszerkesztői és üzleti vezetői feladatok szétválasztása után, Délmagyarország üzleti működéséért a kiadóvezetői feladatokat megtartó Bonifert Gábor kiadóvezető felel a jövőben is - közölték. Az új vezetők feladata az is, hogy korábbi tapasztalatukra alapozva technológiai és gyártási szempontból új alapokra helyezzék a Lapcom regionális napilapjainak tartalom-előállítását, kiadását - írták a közleményben.

A Lapcomhoz tartozó Kisalföldnél szintén változás történt, új munkakör kialakításával tartalomfejlesztésért felelős igazgatóvá nevezték ki Forgács Bernadettet.

"Az új vezető elsődleges feladata, a Kisalföldnél, mint Magyarország legnagyobb példányszámú közéleti napilapjánál a tartalomfejlesztés, a napilap és online tartalomelőllítás folyamatának, fejlesztése irányítása, a lap vezető piaci pozíciójának megtartása" - írták róla a közleményben.

Mint írták, Forgács pályafutása során több regionális lap irányításában szerzett tapasztalatot, munkáját újságíróként kezdte a Vas Népe napilapnál, később a Pannon Lapok Társaság regionális napilapjainak főszerkesztője volt, mostani kinevezését megelőzően az Inform Média három magyarországi valamint a nagyváradi Bihari Napló napilapok tartalomfejlesztési igazgatói pozícióját töltötte be.

A Kisalföld főszerkesztői feladatait továbbra is az eddigi főszerkesztő, Garamvölgyi Imre látja el, üzleti területek vezetője pedig Horváth László marad - tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!