Figyelmeztető sztrájk a Paksi Atomerőműben

Figyelmeztető sztrájk a Paksi Atomerőműben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a fegyveres biztonsági őrök a Paksi Atomerőműben, miután nem született megoldás az őrség kiszervezése ügyében.

A fegyveres őrség állományának mind a 35 tagja aláírta a sztrájkban való részvételről szóló nyilatkozatot, közülük a szombaton munkába lépők tartottak kétórás munkabeszüntetést - tájékoztatott a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete. Lőrincz László azt is elmondta, hogy a folytatásról hétfőn délután egyeztetnek. A munkabeszüntetés idején sem maradt őrzés nálkül az erőmű, arról az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. gondoskodott.
A társaság a száz százalékos tulajdonában lévő Atomix Kft. keretében működtetné tovább a fegyveres őrséget a munkavállalók változatlan bérezésével. A felek a béren kívüli juttatásokat illetően nem jutottak egyezségre, ezért a szakszervezetek kedden az Innovációs és Technológiai Minisztérium elé tüntetést, majd szombatra munkabeszüntetést szerveztek. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. korábbi közleményében túlzónak és méltánytalannak nevezte a szakszervezetek követelését.