szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyjából 3001 milliárd forintra értékelték a Fradi labdarúgócsapatát a legutóbbi tőkeemelési tranzakcióval, de természetesen nem ér ennyit a csapat, és a tőkeemelés sem piaci alapú tranzakció volt - írja a G7 gazdasági portál.

A Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. közgyűlése február közepén döntött arról, hogy két darab ezer forintos névértékű részvényt bocsát ki, és ezzel 20 007 000 forintra növeli a cég alaptőkéjét, a részvényeket lejegyző FTC azonban nem kétezer forintot fizetett a 0,01 százalékos tulajdonrészt megtestesítő papírokért, hanem 300 milliót, vagyis egy ezer forintos névértékű részvényt (amilyenből több mint húszezer van a cégnek) 150 millióért jegyeztek le, így több mint 3000 milliárd forintra értékelte fel a vállalatot.

Az ügyletről a G7 gazdasági oldal írt vasárnapi cikkében, ugyanakkor hozzáteszik, hogy természetesen csak akkor érne ennyit a Fradi, ha a tőkeemelés piaci alapú tranzakció lett volna, de nem az volt, hanem vélhetően megszorult a Fradi, és forrásbevonásra volt szüksége. A cég mindenesetre nem válaszolt az újságíók megkeresésére.

Ha valóban 3000 milliárd forintot érne a Fradi, az azt jelentené, hogy háromszor annyit ér a klub, mint a Manchester United vagy a Real Madrid, többet érne, mint a második legnagyobb magyar cég, a Mol, és a legértékesebb hazai cég, az OTP is nagyjából 20 százalékkal lenne csak magasabb értékű.

A lap felteszi a kérdést, hogy miért van szüksége a Fradinak ilyen tőkebevonási megoldásokra, amikor a bevételei brutális mértékben emelkedtek az elmúlt években, tavalyelőtt a csapat 5,37 milliárd forintból gazdálkodhatott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csalódott a független tesztlabor a Galaxy S21 Ultra kamerájában

Csalódott a független tesztlabor a Galaxy S21 Ultra kamerájában

Agysérüléstől az izmok elsorvadásáig – Magyarországon is egyre több volt Covid-beteg szorul rehabilitációra

Agysérüléstől az izmok elsorvadásáig – Magyarországon is egyre több volt Covid-beteg szorul rehabilitációra

Megjelent a rendelet: így vásárolhatunk és intézhetjük ügyeinket hétfőtől

Megjelent a rendelet: így vásárolhatunk és intézhetjük ügyeinket hétfőtől