Ön is szeretne akkora béremelést, mint amekkora a honvédelmi tárcánál volt

Ön is szeretne akkora béremelést, mint amekkora a honvédelmi tárcánál volt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mindössze az engedélyezett létszám 79 százaléka van feltöltve a Honvédelmi Minisztériumban (HM), ahol igen szépen emelkedtek a bérek az elmúlt időszakban.

A március végi állapotok szerint bár 519 fő dolgozhatna a HM-ben, mindössze 411 pozíció van betöltve – derül ki a kormany.hu-ra frissen feltöltött dokumentumból.

Eszerint ezek a dolgozók jövedelme – munkabérek és egyéb juttatások – valamivel több mint egymilliárd forintot tett ki az első negyedévben, ami azt is jelenti, hogy fejenként 2,5 millió forintot kerestek ebben az időszakban a dolgozók. Az egymilliárdból egyébként 41 millió forintot tett ki a 8 vezető bére.

Érdekesség, hogy a munkabéreken túl 214 millió forintot költöttek egyéb személyi juttatásokra, amiből a költségtérítések és támogatások fejezet 64,2 millió forintot tett ki. Ebbe a kategóriába egyebek mellett a béren kívüli juttatás, a ruházati költségtérítés, a közlekedési költségtérítés, az egyéb költségtérítések, a lakhatási támogatás és a szociális támogatás is beletartozik.

Mindez azt is jelenti, hogy egy év alatt a dolgozók átlagos havi fizetése 29 százalékkal, bruttó 660 ezer forintra ugrott, ami közel a duplája az országos átlagnak – számolgatott az Mfor.hu. A vezetők még jobban jártak, hiszen 1,052 millió forintról 1,454-re ugrott a bérük, ami 38 százalékos bérnövekedést jelent.

Hozzászólások