A belügyminiszterhez közeli cégek védik a nemzeti vagyont 12 milliárdért

A belügyminiszterhez közeli cégek védik a nemzeti vagyont 12 milliárdért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az MNV keretszerződést kötött székházának és ingatlanjainak komplex védelmére.

Egy kilenc tagból álló konzorciummal kötött összesen 12 milliárd forintos keretszerződését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt – írja a 24.hu. A többségében Pintér Sándor belügyminiszterhez köthető cégek az MNV székházának, bérleményeinek és saját tulajdonú ingatlanjainak komplex vagyonvédelmi feladatait látják el.

A szerződésben időbeli hatályt nem szabtak, csupán annyit kötöttek ki, hogy a munka ellenértéke nem haladhatja meg a nettó 12 milliárd forintot. Az MNV nem vállalt kötelezettséget a teljes keretösszeg lehívására.

A konzorcium tagjai:

A vállalkozásoknak nincs élő kapcsolatuk a belügyminiszterrel, de több szálon köthetők hozzé. A Civil Zrt. például 2010-ig Pintéré volt, az Esg Holding résztulajdonosa Pintér egykori államtitkára, Tasnádi László. Az NG 12-nek ügyvezetője volt Jobb Sándor, korábban ugyanilyen posztot töltött be a Civil Zrt. tulajdonában lévő Pajzs 07 Zrt.-ben is, Jobbnak ráadásul érdekeltsége van az ESG Holdingban. Az Elit Security Group ügyvezetője és résztulajdonosa Nemes Sándor, aki Tasnádi László ESG Holdingjában szintén cégvezető és résztulajdonos.

Hozzászólások