Semjén: Bármi történjen is, a magyar növekedés mindig a német fölött lesz

Semjén: Bármi történjen is, a magyar növekedés mindig a német fölött lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Szerinte szárnyal az ország.

"A GDP-növekedés 5 százalék fölött van, ezért Magyarország, bármi történjen is, mindig a német növekedés fölött lesz 3 százalékkal és 2 százalékkal az unió növekedése felett" – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön, a Fidesz–KDNP-s országjárásának gödöllői állomásán.

Szerinte még az ellenségeink sem tudják tagadni a magyar gazdaságpolitika sikerét, "ilyen alacsonyan még soha nem volt a munkanélküliség, ekkora megtakarítása még soha nem volt a társadalomnak, és ekkora fogyasztása sem; szárnyal az ország". Azt is mondta, hogy az Orbán-kormány "legalább 20 százalékkal csökkentette az államadósságot, és valutából forintalapúra váltotta, így az nem külföldi spekulánsok, hanem a magyar emberek kezébe került".

Semjén Zsolt beszélt arról is, ahhoz, hogy helyben is történjen valami, jó polgármester kell, olyan, akinek "jó kapcsolata van a térség országgyűlési képviselőjével, a megyével és jóban van a magyar kormánnyal is, hogy ki tudja lobbizni a támogatást". Semjén szerint az az ember, akinek közös az értékrendje a térség országgyűlési képviselőjével, a megyével, a kormánnyal, könnyebben tud kilobbizni forrásokat, fejlesztéseket a saját városának, mint aki szemben áll velük.

Hozzászólások