szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az EU tagállamait nézve a magyarországi betegek töltötték a legtöbb időt kórházakban az Eurostat egy most közzétett felmérése szerint.

Új negatív magyar rekorddal jelentkezett az Európai Unió statisztikai hivatala. Az Eurostat szerint a magyarországi betegek töltötték a legtöbb időt kórházakban.

Az Eurostat a kórházi kezelés átlagos időtartamát vizsgálta meg új felmérésében. E szerint Magyarországon 9,8 napig részesült valaki kórházi ellátásban.

©

A 2017-ben gyűjtött adatok szerint Csehországban ugyanez a szám 9,6 nap, a harmadik Franciaországban pedig 9,1. A lista legvégén Hollandia található, ott 4,5 nap volt az átlagos kórházi ellátás hossza.

Az Eurostat szerint a legtöbb tagállamban a férfiak töltöttek hosszabb időt kórházban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!