Csótányokat és egeret találtak egy budapesti pizzériában

Csótányokat és egeret találtak egy budapesti pizzériában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nébih ellenőrei szinte mindenhol csótányokat találtak, de az igazi meglepetés a hűtő mögött várta őket.

Felfüggesztette egy házhoz szállításra szakosodott budapesti pizzéria működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)január közepén. A hatóság közleménye szerint a Pizzakör Kft.-nél csótányokat találtak szinte minden helyiségben, jutott belőlük a hűtőbe, az edényekre és a kiszállításhoz használt dobozokra is. Ha ez nem lett volna elég, a konyhai hűtő mögött egy élő egérre bukkantak az ellenőrök.

©

Más problémák is voltak a pizzériánál. A Nébih vizsgálata szerint a hulladéktárolóból nyílt a szárazáru-raktár, a kukákat nem takarították, a falak pedig porosak, pókhálósak voltak. Az is kiderült, hogy az öltözőben nem volt mosdó, a konyhai kézmosónál pedig a kézfertőtlenítő szer hiányzott. A hűtők sem működtek rendesen, mert zárlatosok voltak.

A hatóság azonnal bezárta a helyet, és kivont a forgalomból 12 jelöletlen és nem nyomon követhető élelmiszert, valamint elrendelte az állati eredetű ételek megsemmisítését.

©

A Nébih szerint a pizzéria azóta pótolta a hiányosságokat és újra üzemel, a bírságot viszont nem ússzák meg: a büntetés összegének megállapítása folyamatban van.

Hozzászólások