77 millió forintot kap Babos az Australian Open-győzelemért

77 millió forintot kap Babos az Australian Open-győzelemért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A páros győzelem annyit ér az Australian Openen, mint egyéniben egy negyeddöntő.

380 ezer ausztrál dollárt, azaz 77,5 millió forintot kapott Babos Tímea az Australian Open megnyeréséért. A magyar teniszező és a francia Kristina Mladenovic női párosban győzött – hivatalosan a szabály az, hogy a páros két tagja együtt kapja meg a 760 ezer dolláros pénzdíjat, de a gyakorlatban nem gyakran szokott olyan lenni, hogy ne egyenlő arányban osztozzanak rajta.

A női és a férfi párosnál minden olyan játékos, aki kijutott az Australian Openre, 12 500 ausztrál dollárt akkor is hazavihet, ha kikap az első fordulóban. Aki megnyeri az első meccsét, és bejut a legjobb 32-be, 19 ezer dollárt kap, a legjobb 16 között búcsúzók pedig már 31-31 ezer dollárral gazdagodnak. A negyeddöntő vesztesei 55, az elődöntőben búcsúzók 100, a döntő vesztesei pedig 190-190 ezer dollárt kapnak.

Ez egyébként jóval kevesebb, mint amennyit az egyéniben kiosztanak: ott már a negyeddöntők veszteseinek is jár 525 ezer ausztrál dollár, a győztes pedig 4,12 milliót kap, ami forintba átszámítva 841 milliós vagyon.

Babos Tímea korábban a Borsnak úgy nyilatkozott a pénzügyeiről: amikor pénzdíjat kap, annak 30-35 százalékát kell leadóznia, de az edzőjét, valamint kettejük utazását és szállását is ki kell fizetnie.

Hozzászólások