szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Személyes megjelenés nélküli fórumok, le nem járó határidők, nyelvvizsga-támogatás gyeden lévőknek – ismét sok rendkívüli szabályról döntött a kormány a járvány idejére.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Elektronikus úton kell lebonyolítani a hatósági közmeghallgatásokat, önkormányzati egyeztetéseket, településképi szakmai konzultációkat. A hatóság a közmeghallgatás eredményessége érdekében a saját honlapján kívül „más alkalmas eszközt – így különösen helyi műsorszóró szolgáltatást, interaktív kommunikációt lehetővé tévő információ-technikát, hirdetményi vagy közösségi felületeket – is igénybe vehet”.

Az ideiglenes egészségügyi épületek belmagassága 3 méternél kevesebb is lehet – ezzel az országos településrendezési és építési követelményekről szóló jogszabályt módosították.

„A családok anyagi biztonságának erősítése érdekében” egy sor határidőt meghosszabbítottak a veszélyhelyzet elmúltát követő 30. napig: ez vonatkozik a lakástámogatásokról, a fiatalok, valamint a többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatásáról, az adósságrendezésben részt vevők törlesztési támogatásáról, az otthonteremtési kamattámogatásról, a csokról, a három- vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel-tartozásainak csökkentéséről, a babaváró támogatásról szóló jogszabályokra. Aki fizetési moratóriumot vesz igénybe, annak a kamattámogatás időtartama a moratórium időtartamával meghosszabbodik.

Kiterjesztették az első nyelvvizsga és emelt szintű nyelvi érettségi, illetve a közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjához adott támogatást „a csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban vagy a családok támogatásáról szóló törvény szerinti gyermekgondozást segítő ellátásban” részesülőkre, de ez csak a mától kezdve letett vizsgákra érvényes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Történelmi NASA-siker, méltóságteljes Fradi-vereség

Radar360: Történelmi NASA-siker, méltóságteljes Fradi-vereség

A legmagasabb koronavírus-készültséget vezették be Manchesterben és környékén

A legmagasabb koronavírus-készültséget vezették be Manchesterben és környékén

EU-pénzek elcsalása miatt emelt vádat az ügyészség

EU-pénzek elcsalása miatt emelt vádat az ügyészség