szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Téves volt az egyik török lap értesülése, amit a hvg.hu is szemlézett.

FRISSÍTÉS: A Mol nem csatlakozik a Török Áramlathoz, ennek lehetősége sem merül fel. Ezt írta szerkesztőségünknek a Mol leányvállalatának, az FGSZ Zrt.-nek a sajtóosztálya alábbi, tévesnek bizonyult hírünkre reagálva.

Korábban ezt írtuk:

„Egy magyar cég június 27-én bejelentette, hogy csatlakozik a Török Áramlat gázvezeték-projekthez” – közölte a Hürriyet című török újság internetes kiadása szombaton.

A szóban forgó magyar cég a Mol, amely az Oroszországot Törökországgal a Fekete-tengeren keresztül összekötő gázvezeték déli leágazásában fog besegíteni. Ez Szerbián és Magyarországon halad majd keresztül, és évente 6 milliárd köbméter energiahordozó szállítására lesz képes. A teljes Török Áramlat kapacitása egyébként 31,5 milliárd köbméter lesz.

Mindezt tehát az érintett cég cáfolta, a Mol nem csatlakozik a Török Áramlat-projekthez. A tévedésért elnézést kérünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dől a profit, ha sziesztázunk? –  Az alvás közgazdaságtana

Dől a profit, ha sziesztázunk? – Az alvás közgazdaságtana

Sylvester Stallone eladja fényűző Cadillac Escalade-jét

Sylvester Stallone eladja fényűző Cadillac Escalade-jét

A saját apja rabolt el egy kétéves kisfiút az édesanyja mellől

A saját apja rabolt el egy kétéves kisfiút az édesanyja mellől