Elvették Rogán Antaltól a Fertő tó turisztikai fejlesztését

Elvették Rogán Antaltól a Fertő tó turisztikai fejlesztését

Utolsó frissítés:

Domány András Szerző:

Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter átadta a Miniszterelnökségnek a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. tulajdonosi jogait.

Mostantól a Miniszterelnökség gyakorolja a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. tulajdonosi jogait – vagyis a feladatot elvették a Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnökhöz tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-től, és átadták Gulyás Gergely miniszternek.

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter (a korábban Bártfai-Magerként szereplő Mager Andrea, aki újabban elhagyja férje, Bártfai Béla vezetéknevét) rendelete azért fontos, mert a területen tervezett nagy beruházás heves vitát váltott ki. Ahogy arról a hvg.hu is beszámolt, a védett területek miatt aggódó UNESCO figyelmeztetése a soproni városi önkormányzat rendkívüli közgyűlésén is szóba került. A beruházással megbízott Sopron–Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt. vezetője, a helyi KDNP alelnöke, Kárpáti Béla ott volt, de nem reagált az ellenzék kérdéseire.

A cég egyelőre még a koronavírus-válság előtt lemondott a partra tervezett százszobás szálloda, a huszonhat apartman, az ökocentrum, a madárles és a kilátó építéséről, miután egy cölöpház-tulajdonos a megyei kormányhivatalhoz fordult, sérelmezve, hogy hiába kért, nem kapott tájékoztatást, a döntést egy hirdetményből kellett megtudnia, noha közvetlenül a szomszéd telekre szánták a hotelt. Közben már nemcsak az UNESCO, hanem az Európai Bizottság is vizsgálja a Fertő tó körüli, 32 milliárd forintosra tervezett állami gigaberuházást.

Hozzászólások