szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már az is az elmúlt három hónap legjobb teljesítményét jelenti, hogy csak 12,2 százalékos volt az ipari termelés zuhanása.

Idén júniusban az ipari termelés a nyers adat szerint 7,8, a munkanaphatástól megtisztítva 12,2 százalékkal zuhant az egy évvel korábbihoz képest – számolt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ez némi javulás a korábbi két hónap adataihoz képest: áprilisban 36,8, májusban 27,8 százalékos volt a visszaesés. Ráadásul az éves adatokat az is rontja, hogy már a járvány előtti hónapokban is minimális, 2-3 százalékos növekedést mértek csak.

Összességében 2020 első félévében 12,8 százalékos a visszaesés 2019 január-júniusához képest.

Májushoz képest 17,1 százalékkal nőtt júniusban az ipar teljesítménye.

A részletes adatokat csak később fogják közölni, egyelőre annyit írtak, hogy az egy évvel korábbihoz viszonyítva júniusban jelentős visszaesés volt a járműgyártásban, míg a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása kismértékben emelkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Trump Bidennel, Orbán a Bizottsággal csörtézett

Radar360: Trump Bidennel, Orbán a Bizottsággal csörtézett

Antibiotikumok helyett trükkös antivitaminok jöhetnek

Antibiotikumok helyett trükkös antivitaminok jöhetnek

Leváltják a Színművészeti kancellárját, katonatiszt kerül a helyére

Leváltják a Színművészeti kancellárját, katonatiszt kerül a helyére