szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A független képviselő várja, mivel tanúsít majd ellenállást a törvényjavaslatával szemben a Fidesz.

Egy új törvényjavaslat benyújtásáról számolt be Szél Bernadett a közösségi oldalán. Mint írta, kezdeményezésének lényege, hogy

a kormánytagokat luxusajándékokkal elhalmozó nagyvállalkozók öt évre kizárnák magukat a közbeszerzésekből”.

A független képviselő szerint az ok egyszerű: „a mai napig nincs semmilyen következménye annak, hogy az Atlatszo.hu rajtakapta Szijjártó Péter külügyminisztert, amint Szíjj László építőipari nagyvállalkozó luxusjachtján nyaral”.

Szél javaslatának egyik része, hogy az a vállalkozó, aki a képviselői alap tiszteletdíj felét meghaladó értékű ajándékot ad állami vezetőknek vagy kormánytagoknak, ne indulhasson közbeszerzésen. A másik pedig, hogy a képviselőknek legyen kötelező feltüntetni minden, az alap tiszteletdíj negyedét meghaladó értékű ajándékot a vagyonnyilatkozatában.

„Ennek a nyilvánvaló összeférhetetlenségnek meg kell jelennie törvényi szinten is, ha már a kormány végképp elveszítette minden erkölcsi iránytűjét” – írta Szél, aki szerint a Fidesz teljes ellenállást tanúsít majd a javaslat irányában. „De várom az érvelésüket, a jachtozós-helikopterezős Fidesz kínos magyarázkodását, mivé lettek a polgári Magyarországot ígérő fiatal demokraták”.

Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó

Hiába volt Magyarországon rövid hetünk, a gazdaság a világban - és persze itthon sem - állt le. Megtudtuk például, hogy a magyar inflációnak Európa-szerte nincs párja, illetve azt is, hogy Szijjártó Péter úgy tud nyaralni egy állami pénzekkel kitömött oligarcha jachtján Horvátországban, hogy közben a dolgozószobájából posztol képeket a Facebookra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkelt a Rubik-kocka, 15 milliárdért megvette egy kanadai játékgyár

Elkelt a Rubik-kocka, 15 milliárdért megvette egy kanadai játékgyár

Tizedszer is elindul a kukkoló-show: indul a jubileumi Való Világ

Tizedszer is elindul a kukkoló-show: indul a jubileumi Való Világ

Kazahsztán rárepült Boratra

Kazahsztán rárepült Boratra