Újra szólhat valami a Civil Rádió helyén

Újra szólhat valami a Civil Rádió helyén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan pályázható lesz a budapesti 98-as rádiófrekvencia – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Az NMHH közleménye emlékeztet: a médiatanács tavaly októberben nem hosszabbította meg a frekvencián a megelőző hét évben is sugárzó rádió jogosultságát, mert a szolgáltató többször is jogsértéseket követett el. Csakhogy azokért be is fizették a megfelelő büntetéseket, és maguk a szabálytalanságok sem tűntek túl nagy horderejűnek. A Magyar Hang akkori értesülése szerint például a magyar zene vagy a zene és a szöveg műsoridőn belüli arányával volt baj.

Mindenesetre most maga a médiahatóság is rámutat: a pályázhatósági döntéssel a Civil Rádió tulajdonosai előtt is megnyílik a lehetőség „a 98,0 MHz frekvencián közösségi jellegű rádió üzemeltetésére pályázatot benyújtani.”

Ma éjfélkor elhallgat a Civil Rádió

Nem kapott további frekvenciaengedélyt a hírközlési hatóságtól.

Szintén „törvényi kizáró ok miatt” nem hosszabbította meg a hatóság az egyetlen nyíltan ellenzéki budapesti adó, a Klubrádió engedélyét sem:

Stock Richárd: "Csak az motiválja őket, hogy az egyetlen ellenzéki rádiót elnémítsák"

Harcolni fognak a frekvenciáért, amit szerinte jogellenesen akarnak elvenni - mondja a Klubrádió vezérigazgatója. A HVG-nek beszélt a B tervükről is és arról, hogy mit üzen, ami velük történik.

Nyitókép: Fiala János, a Civil Rádió korábbi munkatársa

Hozzászólások