szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az emlékérmén megjelennek "az ÁSZ által képviselt értékek": törvényesség, átláthatóság, elszámoltathatóság, közélet tisztasága, eredményesség, hatékonyság, célszerűség.

Egy 10 000 forint névértékű ezüst és egy 2000 forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank az Állami Számvevőszék alapításának 150 éves évfordulója, valamint a független számvevőszéki ellenőrzés újraindulásának 30 éves évfordulója tiszteletére, közölte a Számvevőszék.

A közlemény szerint az emlékérmén megjelennek az Állami Számvevőszék által képviselt értékek: törvényesség, átláthatóság, elszámoltathatóság, közélet tisztasága, eredményesség, hatékonyság, célszerűség.

"Az Állami Számvevőszék 150 éve a közpénzek őre és 30 éve a demokrácia pénzügyi garantőre"

– írt az ÁSZ.

Az emlékérmék előlapján az egykori Magyar Királyi Legfőbb Állami Számvevőszék épületének a Bem rakpart felőli ábrázolása jelenik meg, hátlapján központi motívumként az Állami Számvevőszék 2020 februárjától használt hivatalos logója látható.

A kettős évfordulóra utal az emlékérmék peremén kétszer ismétlődő „Állami Számvevőszék – 1870 – 1990 – 2020” peremfelirat. Az emlékérmét Pelcz Balázs szobrászművész tervezte és 4000-4000 példányban adta ki a Magyar Nemzeti Bank.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fele sem épült meg a kormány által beígért uszodáknak

A fele sem épült meg a kormány által beígért uszodáknak

Többször is havazni fog a jövő héten

Többször is havazni fog a jövő héten

Szerbiában is tesztelik az orosz vakcinákat

Szerbiában is tesztelik az orosz vakcinákat