szerző:
EUrologus
Tetszett a cikk?

Mintegy ötvenen tüntettek Brüsszelben a magyar nagykövetség épülete előtt, akik elsősosorban a magyar kormány LGBTI-közösségeket sújtó döntései ellen emelték fel a hangukat.

A demonstrációt a Solidarity Action Brussels nevű egyesület szervezte, amelynek nevében Rémy Bonny azt mondta a helyszínen EUrológus tudósítójának, hogy 2020-ban semmiféle diszkriminációt nem lehet elfogadni egyetlen kisebbséggel vagy csoporttal szemben. A tüntetők angolul és franciául hallgattak meg beszédeket és jelszavakat is kiabáltak, ahol már magyar szavak is elhangzottak, például “A család az család!” és “Magyarország mindenkié”. A felszólalók utaltak az Alaptörvény módosítása kapcsán arra, hogy az azonos neműeket kizárják a család fogalmából és lehetetlenné teszik számukra az örökbefogadást is. Elhangzott az is, hogy mindenkinek ugyanazokat a jogokat kell biztosítani, nemi identitástól és irányultságtól függetlenül.

Arra szólították fel a tagállamokat és az uniós intézményeket, hogy azonnal, késedelem nélkül és határozottan lépjenek fel a kisebbségek jogfosztásával szemben. Megemlítették azt is, hogy különösen súlyossá teszi a helyzetet, hogy ugyanez a két kormány a költségvetési pénzek blokkolásával egész Európát sakkban tartja. Rémy Bonny azt is elmondta, hogy a járvány során Magyarországon és Lengyelországban is a szexuális kisebbségeket sújtó intézkedések meghozatalára használták fel a kormányok a lezárásokat és a rendkívüli intézkedések lehetőségét.

A mintegy egy órás esemény végén a tüntetők a nagykövetség épülete elé gyertyákból kirakták az “LGBTI+” feliratot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szexuális fantáziái miatt támadják, Jennifer Lopez új filmjéből is kiesett Armie Hammer

Szexuális fantáziái miatt támadják, Jennifer Lopez új filmjéből is kiesett Armie Hammer

Fullajtár Andrea: Döntenem kellett, rámegyek-e testileg és lelkileg a küzdelemre

Fullajtár Andrea: Döntenem kellett, rámegyek-e testileg és lelkileg a küzdelemre

Több mint 100 ezer tyúkot ölnek le Bács-Kiskun megyében madárinfluenza miatt

Több mint 100 ezer tyúkot ölnek le Bács-Kiskun megyében madárinfluenza miatt