szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Miután a kormány megnövelte az önkormányzatok terheit és leszűkítette a pénzügyi mozgásterüket, Tállai András elmagyarázta, nem érti, miért akarnának egyes önkormányzatok adót emelni.

Miután a kormány megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy megemeljék a helyi adókat vagy újakat vezessenek be, Tállai András a Világgazdaságnak magyarázta a döntést. Az adózásért felelős államtitkár szerint

a kormány fellép a baloldali önkormányzatok megszorításai ellen.

Tállai szerint „teljességgel érthetetlen”, hogy miért akarnak egyes önkormányzatok adót emelni.

Az önkormányzatok válasza erre adott: a pénzügyi mozgásterük egyre szűkebb, miközben a feladataikat ugyanúgy el kell látni, mint a válság előtt. A helyi önkormányzatokra kivetett szolidaritási adó jövőre az idei négyszerese lesz, 43 helyett 160 milliárd forintot kell a központi kasszába befizetniük, a gépjárműadónak mostantól nem tarthatják meg a 40 százalékát, és a parkolási bevételeket is lenullázta a kormány. Parragh László kamarai elnök kérésével ellentétben ugyan nem függesztette fel a kormány a helyi iparűzési adót, de mivel a válságban a cégek bevétele kisebb, még ebből is kevesebb pénz jut a városokhoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Különleges járványkísérletben vesz részt a Bécsi Fiúkórus

Különleges járványkísérletben vesz részt a Bécsi Fiúkórus