Elkezdték szállítani a Moderna vakcináját

Elkezdték szállítani a Moderna vakcináját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyarországra kedden fog befutni az első szállítmány.

A koronavírus elleni vakcina kiszállítása az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamaiba hétfőn elkezdődött – számolt be a Moderna. A szállítmányokat a Kuehne+Nagel, a világ egyik vezető logisztikai cége juttatja el a helyszínekre az európai gyógyszerellátó központból.

Dan Staner, az Moderna EMEA régióért (Európa, Közel-Kelet, Afrika) felelős elnök-helyettese elmondta, „fontos mérföldkőhöz érkeztünk el, és büszkék vagyunk arra a szerepre, amelyet a Moderna vakcinája betölt a járvány elleni küzdelemben Európában.

Azt is hozzátette, az oltóanyag európai szétosztása az elmúlt tíz év egyik legnagyobb logisztikai feladata lesz, amelyet a Modernának most meg kell oldania.

A Moderna vakcinájának forgalmazását január 6-án engedélyezte az Európai Bizottság az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ajánlása alapján. A vállalat legalább 600 millió adag védőoltást állít elő 2021-ben, 100 millió adaggal többet, mint amennyit korábban tervezett.

Kedden az első szállítmányból 3600 oltóanyag Magyarországra fog érkezni, ezen kívül 39 ezer ember oltására elegendő Pfizer-BioNTech vakcina is be fog futni holnap – hangzott el az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Hozzászólások