szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A frankfurti repülőtéren már rendőrök várták őket.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Magas pénzbüntetést szabtak ki Németországban két utasra, akik az járványügyi előírások ellenére nem viseltek maszkot egy, a Dominikai Köztársaságból érkezett repülőn – közölte a német szövetségi rendőrség.

A két orosz állampolgár – egy 35 és egy 40 éves férfi – fejenként 25 ezer euró (kilencmillió forint) bírsággal számolhat, amiért megtagadta a maszkviselést, és a személyzet utasításainak sem tettek eleget.

A Punta Canábóal Frankfurtba tartó járat pilótája értesítette a német szövetségi rendőrséget az esetről, így a férfiakat a megérkezésükkor őrizetbe is vették. Fejenként 500 euró (180 ezer forint) óvadék befizetése után később folytathatták útjukat Moszkvába.

A rendőrség szóvivője azzal indokolta a szokatlanul magas bírság kiszabását, hogy a férfiak ellen a repülésbiztonsági előírások, és nem a szövetségi járványügyi törvény rendelkezéseinek megsértése miatt indítottak eljárást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG hvg360

Átlátszó, nyitható, Darth Vaderéhez hasonló: őrült maszkötletek 2020-ból

Kétségtelenül az idei év slágerterméke volt az akár divatkiegészítőként is felfogható, orrot-szájat takaró maszk. Sokan álltak rá ennek a gyártására, és nem mindenki állt meg egy sima textildarabnál, egyesek (sokkal) tovább gondolták az egyszerű koncepciót, és még üzletet is csináltak belőle.

Két budapesti kerület kapott pénzt a kormánytól, mindkettő fideszes vezetésű

Két budapesti kerület kapott pénzt a kormánytól, mindkettő fideszes vezetésű

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél