szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mégis bezárták 60 napra a szórakozóhelyet, amely most adományokat kér.

Félmilliós bírságot és 60 napos bezáratást kapott a Madách téri Központ bár, miután százmál többen gyűltek össze a hely előtt pénteken este. A kocsma üzemeltetői azt állítják, hogy minden szabályt betartottak, csak elvitelre árultak ételt és italt, legfeljebb négy személyt engedtek az üzletbe, és igyekeztek a sorban állók között is érvényt szerezni a távolságtartásnak.

A rendőrség közleménye arra hivatkozik, hogy a "védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet rendelkezéseit megszegve szeszes itallal szolgálták ki a sorban állókat".

Ezt a Központ tulajdonosai elismerik Facebook-közleményükben, ám jelzik, hogy a hivatkozott rendelet egyáltalán nem tiltja az alkohol árusítását. A másik kifogás az volt, hogy zene szólt a helyen, de a rendelet ezt sem tiltja. Azt is írják, hogy helyben senki sem fogyasztott.

Az üzemeltetők megjegyzik, megértik a rendőrség aggályát, amiért túl sokan gyűltek össze, de a várakozók oszlatására nekik semmilyen eszközük nem volt. Mindezek miatt a büntetést - az 500 ezer forintos bírságot és a két hónapos bezárást - nagyon méltánytalannak tartják.

Hozzáteszik, hogy lassan egy éve korlátozottan működnek, érdemi segítség nélkül, a költségeket pedig fizetniük kell. A novemberben megígért bértámogatás sem érkezett meg hozzájuk.

A Központ támogatásokat kér fennmaradásához, amit a Facebookon közzétett számlaszámukra és Patreon-számlájukra várnak.

KÖZLEMÉNY A Központ állásfoglalása a 2021. Január 22-én történt 60 napos bezáratással és 500.000 forintos pénzbírsággal...

Közzétette: Központ – 2021. január 23., szombat

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felszállt az ausztrálok pilóta nélküli gépe, ami pajzsként védhet más repülőket

Felszállt az ausztrálok pilóta nélküli gépe, ami pajzsként védhet más repülőket

Immunológus: Mindegy, hogy ugyanazt az oltást kapja-e valaki a második alkalommal

Immunológus: Mindegy, hogy ugyanazt az oltást kapja-e valaki a második alkalommal

A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina

A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina