Miniszterelnökség: A Diákváros fel fog épülni, a Fudan Egyetem mellett

Miniszterelnökség: A Diákváros fel fog épülni, a Fudan Egyetem mellett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Visszakozni látszik a kormány, miután a főpolgármester kilátásba helyezte az atlétikai világbajnokság lemondását. Ám nem kizárt, hogy csak az eddigi terveken változtatnak valamelyest.

A Diákváros fontos kormányzati terv, fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett – nyilatkozta a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség az atv.hu-nak kedden. Egy nappal korábban Karácsony Gergely főpolgármester kilátásba helyezte, hogy lemondja az atlétikai világbajnokságot, ha nem lesz Diákváros. A kormány ugyanis arról döntött, hogy a kínai Fudan Hungary Egyetem budapesti kampuszát ott építenék fel, amely egy korábbi megállapodás szerint a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszíne lenne.

A Direkt36 múlt héten számolt be arról, hogy 450 milliárd forintos kínai óriáshitelt venne fel a magyar kormány a beruházásra, amely így egymaga drágább volna, mint amennyi pénz 2019-ben a magyar felsőoktatásra összesen jutott.

Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával, miközben saját Facebook-oldalán a kormány Diákvárosra vonatkozó terveit reklámozza. A reklámot köszönjük

– kommentálta a híreket a Miniszterelnökség.

Az atv.hu-n megjelent nyilatkozatukat ugyanakkor más megvilágításba helyezi az, amiről kedd reggel a Népszava számolt be. Mint írják, a héten eredményt hirdethetnek a Nagyvásártelep felújítására még tavaly decemberben kiírt építészeti pályázaton. Ám a lap szerint a kormány törölte a Nagyvásártelep rekonstrukcióját is tartalmazó Diákváros fejlesztési programot. Úgy vélik, azért, hogy a Fudan egyetem saját elképzelései szerint építhessen kampuszt.

Karácsony Gergely látványos képekkel mutatja, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett

A főpolgármester arról ír a Facebookon, hogy ragaszkodnak a diákvároshoz és minden erejükkel meg fogják akadályozni "a kormány újabb esztelen beruházást".

Hozzászólások