szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MNB finanszírozta oktatási egység 2015 óta működött a Budapesti Corvinus Egyetemen, most lezárják az együttműködést.

Kiviszi a pénzt a Magyar Nemzeti Bank a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) működő képzési portfóliója mögül – írja a Jelen.hu. A lap szerint a lépést maga Matolcsy György jegybankelnök hozta meg egy az egyetem vezetésén belül kialakult konfliktust követően.

Az MNB 2015-ben kötött megállapodást a Corvinusszal, és hozták létre az MNB-tanszéket, amely tavaly nyár óta – az egyetem tanszékeinek átszervezését követően – intézetként működött, évi 200-300 millió forintos költségvetésből.

A lap megkeresésére a Magyar Nemzeti Bank nem cáfolta az értesülést, a BCE pedig részben meg is erősítette – hogy valóban lezárják az együttműködést az MNB-vel, de azt is írták hogy „az MNB és a Corvinus között semmiféle szakmai konfliktus nincs, és nem is volt".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince Itthon

Egyetemi puding: megnéztük, mi a tapasztalat az elsőként modellt váltott Corvinusnál

Hajszálnyit engedett a kormány a modellváltó egyetemek és új alapítványi fenntartóik sokat vitatott viszonyában. Kicsit több teret enged a szenátusoknak, és rugalmasabbnak mutatkozik az alapítványok kuratóriumi tagjainak kijelölésében, de várhatóan így is lesz mindegyikben politikus, és továbbra is elvárják a tudománnyal nehezen összegyeztethető üzleti szemléletet.