Vámháború: Hol tartunk most? Mire kell készülniük a vállalatoknak?
Az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió között július 27-én megállapodás született egy átfogó vámegyezményről.
Egy friss kutatás is megerősítette, hogy egyre jobban erodálódik a vásárlók márkahűsége már a fejlett országok anyagilag jobban eleresztett fogyasztóinak körében is.
Tovább gyengül a vásárlók hűsége a hagyományos márkák iránt az élelmiszerek és az italok piacán – idézte az EY (korábban Ernst&Young) üzleti tanácsadó cég legújabb tanulmányának egyik legfontosabb tanulságát a Supermarket Perimeter szakportál.
A kutatási eredmény az EY rendszeresen frissülő Future Consumer Index vizsgálatában szerepel. A felmérésben a világ számos országában húszezer fogyasztót kérdeztek meg. Ezen belül az Egyesült Államokban 1500 vásárló számolt be arról, milyen alapon válogat az árucikkek között. A vizsgálat készítői azt találták, hogy az ár, az érték és a minőség vált a vevők legfontosabb választási szempontjává, miközben a termékek márkája háttérbe szorult.
A megkérdezettek 35 százaléka azt mondta, hogy döntéseiben manapság már nem játszik lényeges szerepet az, hogy milyen márkához tartozik a kiszemelt termék. Egyre több olyan saját márkás árucikk kerül a vásárlói kosarukba, amelyek megfelelő minőségűek, miközben jobb az áruk a gyártói márkás termékekénél.
Az amerikai válaszadók 60 százaléka szerint a friss áruk esetén megfontolja a saját márkás termékek vásárlását. Az édességek és rágcsálnivalók esetén 55 százalék, a feldolgozott termékeknél 51 százalék ez az arány. Az üdítőitalok és a szeszes italok esetén ugyanakkor sokkal kevésbé nyitottak a vevők a változtatásra. Kitartanak megszokott, kedvelt hagyományos márkáik mellett.
Sajátos eleme a márkahűség gyengülésének, hogy egyre többen kételkednek az ismert márkák jobb minőségében. Az EY felmérésében megkérdezettek több mint 40 százaléka mondta azt, hogy a cégek minőségjavulásról és innovációról szóló propagandája valójában csak arról szól, hogy ugyanazt a terméket ugyanazért az árért olcsóbban gyártsák. Mindössze a válaszadók 26 százaléka hiszi el, hogy a termékek valóban javulnak.
A kutatás szerint a zsugorfláció, azaz a termékek mennyiségének csökkentése azonos áron jelentősen csökkenti a márkákba vetett bizalmat. A felmérésben megkérdezettek 78 százaléka számolt be arról, hogy érzékeli a cégeknek ezt a trükközését.
Jó hír az élelmiszergyártóknak, hogy van esélyük a márkáik iránti vásárlói lojalitás javítására. Az EY jelentése szerint ugyanis a fogyasztók 60 százaléka továbbra is fontosnak tartja a megbízható márkákat. Magas, 55 százalék azok aránya is, akik visszatértek korábbi kedvelt márkájuk vásárlásához, miután csalódtak abban az alternatívában, amit helyette választottak.
Az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió között július 27-én megállapodás született egy átfogó vámegyezményről.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
A képzések támogatása segíti az alkalmazkodóképességet és termelékenység javítását - a vállalkozások széles köre számára érhető el ehhez pályázati forrás.
Az üzlet értéke mellett az adásvétel adózási következményeit is érdemes számba venni, legyenek a szereplők cégek vagy akár magánszemélyek.
Az EU soros elnöke, Dánia belevágott a blokk migrációs politikájának reformjába. A jelszó: kívül tágasabb.
Horváth László szerint „az már látható, kire nem számíthat a társadalom a drog elleni küzdelemben”.