szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindhárom pécsi polgármesterjelölt elkötelezett híve a radarmentes Tubesnek, és leszögezték: megválasztásuk esetén mindent elkövetnek azért, hogy ne építsen lokátort a Mecsekre a Honvédelmi Minisztérium. A tárca közben szép csendben bezárta a radarépítésről tájékoztatást adó pécsi információs irodáját.

Csak egy e-mail cím és a minisztérium fővárosi telefonszáma szerepel azon a papírdarabon, amely a Honvédelmi Minisztérium pécsi tájékoztató irodájának bejáratán díszeleg. Ezt a két lehetőséget hagyták csupán a pécsieknek arra, hogy feltegyék kérdéseiket a Mecsekre tervezett létesítménnyel kapcsolatban, miután lakat került az infópontra – írja a Pécsi Újság.

Mint kiderült, a városlakókat annyira nem is érdekelték a minisztériumi válaszok. A tárca médiaosztályán ugyanis elismerték, azért döntöttek a roló lehúzása mellett, mert az utolsó hónapokban erősen megcsappant az addig sem nagy érdeklődés. Működése alatt ugyanis mindössze negyvenhét pécsi érdeklődő kereste fel az irodát. A minisztérium szerint azért is szükség volt a bezárásra, mert a bizonytalan ideig tartó bírósági tárgyalások miatt semmilyen új információ nem merült fel a lokátorral kapcsolatban az elmúlt egy évben.

A Fővárosi Ítélőtábla március elején jogerősen felfüggesztette a Tubesre tervezett katonai lokátor építési engedélyének végrehajthatóságát. A döntés azt jelenti, hogy mindaddig nem kezdődhet meg a beruházás, amíg határozat nem születik a civil szervezeteknek, Pécs önkormányzatának és magánszemélyeknek az építési engedély hatályon kívül helyezésére, és az ügyben új eljárás lefolytatására vonatkozó alapbeadványairól, ami akár évekig is elhúzódhat.

 

MTI Itthon

Megint patthelyzet a Tubesen

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen felfüggesztette a Tubesre tervezett katonai lokátor másodfokú építési engedélyének végrehajtását - jelentette be Pécs alpolgármestere hétfőn, a baranyai megyeszékhelyen.

MTI Itthon

A radarellenzők elfogultsággal vádolnak egy bírót

Pécsi civil szervezetek a Tubes csúcsára tervezett katonai radar elleni küzdelmük keretében elfogultsági indítványt nyújtottak be a Fővárosi Bíróság bírája ellen, miután az egy tárgyaláson azt mondta: "a következő tárgyaláson ítélethirdetés várható".

MTI Itthon

1,2 milliárd forint kártérítést kell fizetnie a HM-nek

A Honvédelmi Minisztériumnak (HM) körülbelül 1,2 milliárd forint kártérítést kell fizetnie a Tubesre tervezett radar szállítójának, és továbbra is fenn kell tartania az elavult radarrendszert a Dunántúlon - közölte a tárca médiaosztályának munkatársa hétfőn annak kapcsán, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen felfüggesztette a Tubesre tervezett katonai lokátor másodfokú építési engedélyének végrehajtását.

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész