szerző:
MTI

Nemcsak a ráfagyott csapadék miatt súlyossá vált és letört faágak, illetve a kidőlt fák okoznak gondot, hanem az is, hogy a térségben 300 fogyasztót érintő áramkimaradás van.

Operatív törzset állított fel a Pest megyei katasztrófavédelem a társszervekkel közösen a szentendrei tűzoltólaktanyában, hogy mielőbb megoldják a Dobogókő térségében a lefagyások miatt kialakult kritikus helyzetet – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi szóvivő hétfő délben az MTI-t.

Csámpai Attila közölte: nemcsak a ráfagyott csapadék miatt súlyossá vált és letört faágak, illetve a kidőlt fák okoznak gondot, hanem az is, hogy a térségben 300 fogyasztót érintő áramkimaradás van. Utóbbi oka a jégtől nehézzé váló vezetékek leszakadása. A szolgáltató a síkos, veszélyes és emiatt lezárt utakon egyelőre nem tudja megközelíteni az érintett helyszíneket, így a hiba elhárítása egyelőre várat magára.

Ónos eső Valkón
©

A probléma megoldása érdekében operatív törzs alakult a szentendrei tűzoltólaktanyában, ahol a katasztrófavédelem szakemberei az érintett társszervekkel közösen mielőbb igyekeznek orvosolni a gondokat – tette hozzá a szóvivő.

Első lépésként Dobogókő térségébe vezényelték a pilisi mentőcsoport három tagját egy terepjáróval együtt, hogy segítsenek a leszakadt jeges gallyak és kidőlt fák közelébe jutni a tűzoltóknak.

Kékestetőn
©

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője korábban azt közölte, hogy a burkolatra hulló fagyott ágak, illetve az utak fölé hajló és kidőlt fák miatt lezárták a Pilisszentkeresztet Pilisszentlélekkel összekötő utat, és a Dobogókőre vezető bekötőút is használhatatlan. Elmondta, a térségben nulla fok körüli a hőmérséklet, és folyamatosan esik az eső, amely azonnal ráfagy a faágakra. Noha a cég szakemberei a katasztrófavédelemmel és a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársaival együtt dolgoznak a kritikus ágak, fák eltávolításán és újabb szórógépet is küldtek a térségbe, lehet, hogy csak kedden tudják megnyitni a két útszakaszt – mondta.

A Mátrai Gyógyintézet előtt
©

Szintén letört, fagyott ágak és kidőlt fák teszik lehetetlenné a közlekedést Isaszeg és Nagytarcsa között, ezért azt az utat is le kellett zárni egy időre, a gödöllői tűzoltók megkezdték az út megtisztítását – közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivő. 

Délelőtt a 3-as út Pest megyei szakaszára is többször riasztották a katasztrófavédelmet fakidőlés miatt – tette hozzá Csámpai Attila.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Éjjel akarta elbontani a pécsi önkormányzat a Kétfarkú által épített buszmegállót

Éjjel akarta elbontani a pécsi önkormányzat a Kétfarkú által épített buszmegállót

"Megvesztek ott az elvtársak"? 1,3 milliárd dolláros bírság veszélyes vakcina miatt Kínában

"Megvesztek ott az elvtársak"? 1,3 milliárd dolláros bírság veszélyes vakcina miatt Kínában

Lázár előállt a dohányzás teljes tiltásának mestertervével

Lázár előállt a dohányzás teljes tiltásának mestertervével

Németh Szilárd: Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázatot jelent

Németh Szilárd: Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázatot jelent

Programozással törnének ki a romák a szegénységből

Programozással törnének ki a romák a szegénységből

Ne fogadj el új állást, míg fel nem teszed ezeket a kérdéseket!

Ne fogadj el új állást, míg fel nem teszed ezeket a kérdéseket!