szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerda este újabb napkitörés éri el a Földet. A köd már feloszlott a legtöbb helyen, és a tiszta levegőben nagyobb eséllyel pillanthatjuk meg az égi játékot, nemcsak a hegycsúcsokról. Érdemes tehát ma éjjel észak felé kémlelni.

Szerda este újabb napkitörés éri el a földet, a szakemberek G3-as erősségű geomágneses viharra számítanak - derült ki a NOAA űridőjárással foglalkoztató központ előrejelzéséből.

Az Időkép szerint hasonló erősségű vihar december 20-án érte el bolygónkat, amikor Magyarországról is megfigyelhető volt a sarki fény.

Az alábbi videó a múltkori sarki fényt rögzíti, a felvétel a Kékes-tetőn készült. A horizont szélén változó fényeket figyelni kell, mert a vizuális élmény azért nem északi-sarki szintű:

A mostanában érkező sarkvidéki eredetű hideg miatt egyre többfelé feloszlik a köd, ezért Szilveszterkor nagyobb rá az esély, hogy megleshessük az égi parádét, ami várhatóan nem csak a hegycsúcsokról válik majd megfigyelhetővé.

Az év utolsóelőtti napján tehát érdemes lesz majd észak felé kémlelni az eget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brüsszel 72,5 milliárd forintot küld Magyarországnak kedden

Brüsszel 72,5 milliárd forintot küld Magyarországnak kedden

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Xantus Barbara most maszkokat árul egy plázában

Xantus Barbara most maszkokat árul egy plázában