22 foktól 40 fokig - kettészakadt az ország (hőtérkép)

22 foktól 40 fokig - kettészakadt az ország (hőtérkép)

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Sárváron már a tűzoltókat hívták fakidőlés miatt, Sopronban nem lesz ma melegebb, mint 25 fok. Nyugatról keletre araszol a hidegfront.

Vas és Győr-Moson-Sopron megyében vasárnap reggelre már 22 Celsius-fokra csökkent a hőmérséklet, Szombathelyen hét milliméternyi eső is esett.

Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: a kora reggeli órákban a megyén átvonuló zivatarzóna felhőiből Szombathelyen hét milliméternyi eső esett. A zivatarral együtt járó erős szél miatt a tűzoltóktól reggelig egyelőre egy esetben kértek segítséget, Sárváron egy terebélyes fa dőlt rá egy melléképületre.

Szombatra virradóra egy erős széllel járó viharzóna már átvonult Vas megyén. Akkor 27 milliméternyi csapadékot mértek, a tűzoltóktól kidőlt fák vagy leszakadt nagyobb ágak eltávolítása miatt kértek segítséget

Sopronban vasárnap reggel hét órakor 22 Celsius-fok volt, erősen felhős égbolttal. Az előrejelzések szerint a nap hátralevő részében is mindössze egy-két fokkal lesz melegebb a városban. 

©

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábbi tájékoztatása szerint vasárnap megkezdődik az enyhülés, a Dunántúl északnyugati felén és az Északi-középhegységben már 25, 27 fok alá csökken a napi középhőmérséklet. Napközben előbb főként északon és az Alföldön, majd estétől délnyugat, nyugat felől már egyre többfelé várhatók zivatarok. Késő délutántól heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek környezetében felhőszakadás, jégeső és 80 kilométer/órát meghaladó széllökés is előfordulhat.

Győr-Moson-Sopron megye kivételével az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki mind a heves zivatarok, mind a felhőszakadás miatt.

 

Hozzászólások