Bár még nem látszik, lassan visszatér a nyár

Bár még nem látszik, lassan visszatér a nyár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Felszakadozik a felhőzet és lassan visszatér a meleg idő, hétfőn 22-25 fokos maximum hőmérséklet várható, a hét további részében nappal újra 27-29 fokig melegszik a levegő, de éjszakánként már 13-16 fokra lehűl az idő.

Hétfőn elhagyja térségünket a hidegfront, mögötte szárazabb, hűvösebb levegő áramlik az országba. Hétfő reggelre nyugat felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és egyre inkább már csak a keleti vidékeken várható érdemi csapadék. Hétfőn tovább csökken a felhőzet, a Dunántúlon már több, de délutántól keleten is néhány órára kisüt a nap.

Hétfőn főként a Tiszántúlon számíthatunk még elszórtan esőre, záporra, mérséklődik a légmozgás, de továbbra is nagy terülten lesz élénk az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 25 fok között alakul.

A hét további részén is marad a meleg, jellemzően 27-29 fok körüli csúcshőmérsékletek várhatók országszerte, míg éjszaka 13-16 fokra hűl le a levegő. Debrecenben csütörtökön 31 fok is lehet.

Hozzászólások