Özönvíz jön! Ilyen úszó városokban élnek majd a hollandok? (képekkel)

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Egy méter szintemelkedés már drámai következményekkel járna: Uruguay...

Egy méter szintemelkedés már drámai következményekkel járna: Uruguay területének 0,05 százaléka, Egyiptom 1 százaléka, Hollandia 6 százaléka, Banglades 17,5 százaléka kerülne ebben az esetben víz alá. Hasonló sors várna a Marshall és a Karib szigetekre, illetve egyenként tűnnének el a Maldív szigetek is. Ez utóbbiról már mi is írtunk, a veszély pedig olyannyira valós, hogy a Maldív szigetek kormánya már fontolgatja földek megvásárlását biztonságosabb területeken, ahová a lakosságot majdan kimenekíthetik. Az első méter vízszintemelkedés összességében 50 millió embert érint.

Vincent Callebaut hatalmas, 50 ezer lakó befogadására alkalmas, önálló ökoszisztémával rendelkező úszó városokban látja a kiutat, amelyek az óceáni áramlatokat „meglovagolva” folyamatosan változtatják a helyüket. Callebaut. A tavirózsára emlékeztető mesterséges úszó szigeteinek terve Verne Gyula regényeit idézik.
A gigantikus építmények bonyolult környezetbarát rendszerek, amelyek hasznosítják a nap, a víz és a szél energiáját, a hulladék és a széndioxid kibocsátást pedig minimálisra csökkentik. 

[[ Oldaltörés: Így nézhetnek majd ki az úszó városok ]]


Hozzászólások