szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A tervezők szerint akkor lesznek a jövő városai élhetők, ha azokban sikeresen ötvözik a...


A tervezők szerint akkor lesznek a jövő városai élhetők, ha azokban sikeresen ötvözik a fenntarthatóságot és a modern építészeti elemeket. Az ókori-középkori városokhoz hasonlóan Masdarnak is terveztek “fórumot”, azaz egy olyan centrumot, ahol a város lakói közösségi életet élhetnek. A Masdar Plaza a közösségi fukció mellett a fenntarthatóságra is felhívja a lakosok figyelmét, ráadásul könnyedén stadionná, alakítható. A plázát körlvevő épületek tervét a Grand Canyon, és Petra város kapuja ihlette.

Mérnöki szempontból kihívást jelentett a legújabb ökológiai trendeknek megfelelő szellőzés-légkondicionálás, valamint a fűtés megtervezése, de megérte a vesződés: az új város ökológiai lábnyoma minimális lesz. A Masdar másik érdekessége az utcákat árnyékoló esernyőszerű napkollektorok, amelyek nappal, nyitott állapotban folyamatosan a nap után fordulva napenergiát termelnek, éjszaka becsukódnak.

Látványos, és ígéretes, ám igen költségesnek ígérkező terv.

Forrás: archdaily.com


[[ Oldaltörés: Még több kép a különleges városról ]]


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Dubaj: ilyen egy luxus buszmegálló

Dubaj, ez az apró arab államocska a luxusturizmusba fekteti kőolajból származó bevételei jelentős részét, így készülve...