TóPARK beruházás Budapesten - a világ legjobbjai közé választották

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

„A Közép-Európa Monacójaként emlegetett TóPARKot komplexitása...

„A Közép-Európa Monacójaként emlegetett TóPARKot komplexitása, világszínvonalú városközpont koncepciója tette érdemessé a győzelemre. A projekt megvalósításához ez a díj még további lendületet ad, hiszen nagyon megtisztelő, hogy a világ legjobb fejlesztései közé léphettünk” – mondta Berta Zsolt, a TóPARKot fejlesztő Walker and Williams Investment Group Hungary Zrt. vezérigazgatója. 

A TóPARK egyébként igazi díjhalmozó, hiszen tavaly is nyertek a CNBC Arabia – International Property Awards versenyen, csak akkor a „Best Property Agency Marketing” kategóriában lettek a legjobbak. Ezen kívül 2008-ban a Magyar Ingatlanszövetség „Innovációs Különdíjjal” tüntette ki, 2007-ben pedig „Az Év Ingatlanfejlesztője” díjat nyerte el.


A Közép-Európa Monacójaként emlegetett TóPARK a régió egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztéseként, Budapest nyugati kapujában, három kulcsfontosságú autópálya találkozásánál (M0-M1-M7), az elővárosi vasút vonala mentén, egy közel 40 hektáros tó körül, összesen 180 hektáron valósul meg. A fejlesztés területe közel a Monacói Hercegségével azonos, grandiózus méretei egyértelműen jelzik jelentőségét, gazdasági erejét. A teljes projekt várhatóan 13 év alatt valósul meg, több ütemben. Az első fázisban egy nettó 92 000 m2 bérbe adható területű épületegyüttes épül fel, amely irodáknak és szolgáltatási egységeknek ad otthont, továbbá az irodaépületek közvetlen közelében, 11 000 m2 bérbe adható területen, több mint 160 bérlakás is átadásra kerül. Az első ütem irodapark épületeinek szerkezetépítése már jó ideje zajlik. A most épülő fázis átadása 2010. negyedik negyedévében lesz. 


Ezt követően épül meg Magyarország legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja, a TóPARK Shopping Mall, nettó 89 000 m2 bérbe adható területet kínálva. A projekt különlegessége a területén található 37,6 hektár területű  tó, amelyet egy sétány és futópálya, valamint egy kerékpárút fog övezni, a közvetlen környezetében pedig rendezett, gyönyörű parkok biztosítják a kikapcsolódási lehetőséget. A későbbi ütemekben további irodaházak, bérlakások, Európa leghosszabb, fedett sétálóutcája, egy rekreációs- és  rehabilitációs központ, szabadtéri és fedett sportkomplexum, expo- kiállítási terület, valamint egy oktatási- és rendezvényközpont valósul meg, ami még teljesebbé teszi a szolgáltatások körét.


A „CNBC Arabia International Property Awards” zsűritagjai: Eric Pickles, az egyesült királysági Konzervatív Párt elnöke és egyben parlamenti képviselő;  Ben Wood, a Google UK ingatlanpiaci szakvezetője; Peter Bolton King, a National Federation of Property Professionals csoportvezetője; Imtiaz Farookhi, a National House Building Council vezérigazgatója; Christopher Hall, a FIABCI választott elnöke; Wilhelm Harnish, a Master Builders of Australia (MBA) képviselője; Thijis Stoffer, az International Consortium of Real Estate Agents Association (ICREA) képviselője; Helen Shield, az International Homes Luxury Collection magazin főszerkesztője és Gillian Farr, a Laura Ashley Home vezető designere.

A győztesek 2009. október 16-án, a londoni Marriott Hotelben, egy díjátadó gálavacsora keretében vehetik át az elismerést.

Hozzászólások