Feng Shui tipp: a házasság is rámehet a káros energiákra

Feng Shui tipp: a házasság is rámehet a káros energiákra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Feng Shui filozófiája szerint a lakásban ekkor egy úgynevezett huzat, azaz sha energia keletkezik.

A Feng Shui filozófiája szerint a lakásban ekkor egy úgynevezett huzat, azaz sha energia keletkezik. Mi magunk is érzékenyek lehetünk a huzatra, mikor érezzük a szél kellemetlen áramlását a lakásban. Beduzzadhat a szemünk, megfájdulhat a fejünk, tehát testünk szenvedi meg a huzatot.

Az ablakba helyezett szélcsengő segíthet a sha ellen

A sha energia áramlásához nem kell nyitva lennie semminek, elég az ajtó és ablak egymáshoz való rossz helyzete. Amennyiben ilyen van otthonunkban, akkor a lakásunk energia szegénnyé válhat, jobban elfáradunk, és azon vesszük észre magunkat, hogy nem tudjuk a dolgokat jól kezelni, kicsúsznak a lehetőségek a kezeink közül.

Kristály az ablakban

Hogy mindez ne történjen meg, Feng Shui eszközöket alkalmazhatunk, amelyekkel lakásunkban tarthatjuk az éltető jó energiákat, a chi-t.

Az alábbi megoldások valamelyikét próbáljuk ki:

- Lógassunk szemmagasságban az ablakba szivárványkristályt! A kristály metszett, ezért megtöri a fényt és megállítja a shát.
- Tegyünk az ablakunkra sűrűbb szövésű függönyt!
- A szélcsengő is hatásos lehet, tegyünk egy ilyet a karnisunkra!
- A színes ablakkép (ablakmatrica) az ablakon szintén jó megoldás lehet.
- Ablakunk elé helyezhetünk akár ember nagyságú növényt is. Ez is megfogja a tekintetünket, ezzel pedig a sha energiákat.

Hosszú folyosókon is keletkezhet energiaáramlás, ezért érdemes ide bútorokat helyezni, hogy a sha lelassuljon.

Egészségi problémákat is okozhat a „nem kezelt” sha. Ilyen például a krónikus bélprobléma, de érrendszeri betegségek is következményei lehetnek. Párkapcsolatokra is hat a sha, az emberek könnyen elhidegülnek egymástól, legyen szó férjről és feleségről, egy szobában lakó testvérekről vagy éppen munkatársakról.

A sha hosszú idő alatt, lassan fejti ki a hatását, a beköltözéstől számítva körülbelül három év múlva kezdenek el működni a kóros folyamatok. Érdemes tehát lakásunkat tüzetesen átnézni ajtók és ablakok tekintetében.

Szilvásy Judit
www.fengshuibolt.hu
www.fengshui.hu

Hozzászólások