Jön a távfűtés részszámlázás is?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A villany és a gáz után immár a távhőszámlát is részszámlával lehet kiegyenlíteni - már amennyiben így dönt a fogyasztó.

A szeptemberben módosult budapesti távhőszolgáltatásról szóló rendelet - amely részletesen szerepelteti a közüzemi szerződés szabályait, köztük a számlázási előírást is - lehetővé teszi, hogy a hődíjat a felhasználó vagy a díjfizető havonkénti mérés és adatszolgáltatás alapján vagy részszámlák és elszámoló számla kiállításával (havonta azonos összegű díjakkal, majd a 12. hónapban, április végén történő elszámolással, úgynevezett egyenletes díjfizetéssel) fizesse meg - írja az 13.kerület.ittlakunk.hu urbanisztikai portál.

Amennyiben a díjfizető másként nem rendelkezik, a Főtáv a jövőben a részszámlázás alapján küldi ki a távhőszámlákat.

A részszámlákon és az elszámoló számlán alapuló egyenletes díjfizetés legfőbb előnye, hogy tervezhető – azaz nem kell a téli hónapokban sem kiugróan magas díjakkal számolni –, illetve a májusi kezdés lehetővé teszi, hogy az esetlegesen magasabb elszámoló számla nem az év végi ünnepek idején terheli a fogyasztók pénztárcáját – írja a blog a Budapesti Városüzemeltetési Központ közleményére hivatkozva.