szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Pest megyei panziók építésére hirdettek meg pályázatot.

A gazdaságvédelem címén még több pénzt szán a kormány a turizmusra. Ezúttal a panziók építésére hirdettek meg pályázatot, 1,8 milliárd forintos keretösszeggel – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

A turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre rekordokat dönt, a járvány miatt azonban leállt az ágazat – mondta a miniszter. Májusban a vendégforgalom 93 százalékkal zuhant vissza, áprilisban 97-tel. Éves szinten eddig 56 százalék a visszaesés 2019-hez képest.

A Pest megyei vállalkozások és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok most 60 és 300 millió forint közötti támogatást igényelhetnek. Ebből lehetőségük van új panziók építésére és a működtetéshez szükséges eszközök beszerzésére, informatikai és infrastrukturális beruházásokra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem biztos, hogy az a legegészségesebb, ha egybefüggően alszunk 8 órát

Nem biztos, hogy az a legegészségesebb, ha egybefüggően alszunk 8 órát

Samsung vagy OnePlus telefonja van? Már ön is letöltheti a Google Telefon alkalmazást

Samsung vagy OnePlus telefonja van? Már ön is letöltheti a Google Telefon alkalmazást

Minszkbe menne tájékozódni az EU magyar biztosa

Minszkbe menne tájékozódni az EU magyar biztosa