szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata igazi találkozóponttá alakítaná a kerület egyik legnagyobb forgalmú csomópontját.

Közzétett a III. kerületi önkormányzat néhány látványtervet abból a pályamunkából, amely megnyerte a Szentlélek tér megújítására kiírt pályázatukat.

A pályázaton a Minőségi Óbudáért Konzorcium győzött, amelynek feladata a szerződéskötés után a kiviteli tervek elkészítése lesz.

©

A korábban a téren álló bódékat a terület-előkészítési munkálatok részeként már elbontották. Az építkezés első ütemében kap majd helyet a területen a grilles reggeliző, kávézó és a nemzeti dohánybolt, valamint a nyilvános vécé, amely 7 és 23 óra között lesz nyitva. A tér közepére tervezett épület csak később, a fejlesztés tervezett második ütemében készülhet el, három éven belül – olvasható az önkormányzat honlapján. Jelezték azt is: a kerület vezetésének hosszú távú célja, hogy közösségi programoknak is otthont adjon az Óbuda kapujának is nevezett tér.

A városrész vezetése tavaly nyáron tett közzé felhívást azért, hogy a lejáró szerződések helyébe új, a kor igényeinek megfelelő és a műemléki környezethez illő területhasználati szerződést kössön. A legfontosabb céljuk az volt, hogy a teret és annak környékét élhetőbbé, szebbé és szolgáltatásaiban vonzóbbá tegye az ott naponta megforduló több tízezer ember számára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!