szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Baranyi Krisztina szerint fontosabb, hogy a 8-10 ezer kollégiumi férőhelyet biztosító diákváros felépülhessen.

Ferencváros biztosan nem adja el a tulajdonában lévő területet a kínai egyetem építéséhez – nyilatkozta a kerület polgármestere, Baranyi Krisztina az RTL Híradónak. A Fudan Egyetem ott építkezne, ahová Ferencváros egy diákvárost álmodott, amely 8-10 ezer hallgatónak biztosítana kollégiumi szállást. A kormány eredetileg támogatta ezt a beruházást.

Baranyi azt mondta, fontosabbnak tartja, hogy kollégiumi helyek épülhessenek. A polgármester tájékoztatást vár az ügyben a kormánytól.

A rozsdaövezet csak részben Ferencvárosé, 80-85 százalékban viszont magántulajdon.

A ferencvárosi építkezés a Direkt36 szerint a Budapest–Belgrád vasúthoz hasonló üzlet lenne. A lap kedden számolt be arról, hogy 450 milliárd forintos kínai óriáshitelt venne fel a magyar kormány a beruházásra, amely így egymaga drágább volna, mint amennyi pénz 2019-ben a magyar felsőoktatára összesen jutott.

Direkt36: Kínai óriáshitelt venne fel a kormány, hogy kínaiakat bízzon meg a budapesti egyetemépítéssel

A Budapest-Belgrád vasúthoz hasonló üzletre készül Kína és Magyarország az egyetemépítés kapcsán is - állítja a Direkt36.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!