szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavaly nyáron a gárdonyi szabadstrandot kordonoztatta körbe Tóth István polgármester, most térdig érő betonfal épült a part mellé.

Egy fél méteres betonfallal kerítették el az agárdi szabadstandot a Velencei-tónál – írta a Gárdonyi Közlöny a Facebookon, a poszthoz egy fotót is mellékeltek a falról.

Nincs olyan érv, amivel ezt meg lehet magyarázni. Nincs olyan megközelítése balesetveszély, környezetvédelmi, esztétikai, tájképvédelmi, etikai szempontból sem, amely alapján ez a szörnyűség megállná a helyét településünk féltve őrzött szabad partszakaszán. Aki ezt idetette, tüntesse is el!"

– írták a közösségi oldalon.

A bejegyzésben felszólítják Gárdony polgármesterét, Tóth Istvánt, hogy haladéktalanul szállítassa el betonfalat és gondoskodjon arról, hogy Gárdony partszakaszain ne helyezzenek el továbbiakat.

Fél méteres betonfal az Agárdi szabadstrand partján Azt eddig is tudtuk, hogy a polgármester nem szeretné ha a...

Közzétette: Gárdonyi Közlöny – 2021. április 21., szerda

A Gárdonyban élőknél tavaly júliusban az verte ki a biztosítékot, hogy az önkormányzat váratlanul körbekordonozta a város kedvelt szabadstrandját, a lakosság akkor a kerítést elhúzva járt be a tóba. A helyiek az mondták, hogy szerintük a polgármester már régóta le akarja zárni a strandot, és így akarja elérni, hogy a fizetős fürdőhelyet használják inkább az emberek. A kerítést később a polgármester tudta nélkül bontották le.

Egy hónappal később Tóth István egymaga döntött arról, hogy a város ingatlanvagyonából eladják a gárdonyi szabadstrand 800 plusz 1200 négyzetméteres területét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!