szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A törmelék jelentős része az utcára hullott, és nem a kordonnal elkerített részre.

A pécsi Aranyhajó Fogadónál zajló munkálatok közben építési törmelék hullott a Király utcára, a járókelők által is használt szakaszra – írta az ügyről a Pécsma.hu.

A portál több videót is közzétett, amelyeken az utcára lehullott törmelék látható:

A lap idézi az építtető cég tulajdonosát, Czéh-Tóth Márkot, aki azt mondta:

A műszaki ellenőr elmondása szerint a zárópárkányt bontják épp, ami egy nagyon régi szerkezet volt, nem volt állékony, ezért ennek megfelelően bontották fent alpinisták, lent pedig biztosítva volt a kordon és a közterület is. Engem úgy tájékoztattak, hogy minden biztonsági előírást betartva végezték a munkát. A falszerkezet omlása benne volt a pakliban, de erre a munkatársak fel voltak készülve. Úgy tudom, hogy a lehatárolt kordonon belülre hullott a törmelék, nem a járókelőkre, vagy közéjük”.

A Pécsma szerint a tulajdonost azonban nem jól tájékoztatták, hiszen a videókon is látható, hogy a törmelék jelentős része a Király utcára hullott.

Májusban az építési állványzat dőlt le, de akkor sem sérült meg senki.

Felvette a térfigyelő kamera, ahogy ledönti a szél a pécsi Aranyhajó Fogadó állványzatát

Vasárnap az erős szél miatt összeomlott a Pécs belvárosában található, jelenleg felújítás alatt álló Aranyhajó Fogadó állványzata. A szomszédos étterem térfigyelő kamerája pedig rögzítette az egész balesetet. A járókelők futottak a leomló építmény alól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor hvg360

Átírta a válság az építőipari trendeket

Hatalmas az igény a logisztikai ingatlanokra, gombamód szaporodnak az új létesítmények. A szállodapiacon viszont vége az építési láznak, az irodák sorsa pedig még mindig kérdéses.