Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Egy friss kutatás szerint a televízióban látható főzőműsorok csak fokozzák a hajlamot az elhízásra.
A Science of Us szakoldalon jelent meg egy friss amerikai-brit kutatás összefoglalója, amely szerint a tévében látható főzőműsorok hizlalják a nézőket. Azon túl, hogy az ilyen műsorok meghozzák és/vagy növelik a nézők étvágyát, olyan ételek készítésére is sarkallják őket, amelyek az átlagosnál jobban hizlalnak. A kutatásnak két része volt, az egyikben több száz jelentkező adatait hasonlították össze, egy részük ugyanis szokott nézni főzőműsorokat, a többiek nem. Természetesen előbbi csoport tagjainak volt nagyobb az átlagos testsúlya és testzsírszázaléka.
Ezután nem maradt más, mint hogy a népszerű műsorokban elkészített ételeket megvizsgálják, a szakemberek pedig arra jutottak, hogy az Egészségügyi Világszervezet által előírtnál több zsírt, telített zsírt és nátriumot tartalmaznak a műsorokban látható receptekkel elkészült étkek, ami elhízáshoz vezethet.