szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék pénteken a "battonyai rémként" elhíresült a férfit, aki a vád szerint szabadulása után nem sokkal, 2010 nyarán megerőszakolt, majd megölt egy nőt, röviddel később pedig egy másik nővel is erőszakoskodott, de azt a bűncselekményt megakadályozták.

A törvényszék a bizonyítékok, a vádlott vallomása és a tanúk kihallgatása alapján megállapította, hogy a júliusban megölt áldozat halála a vádlott bántalmazása miatt következett be, ezért ítéletében nem vette figyelembe a férfi vallomását, miszerint a szexuális esemény idején alakult ki benne az erőszakos tettvágy, és véletlen baleset történt.

A Mázor Róbert vezette bírói tanács a 2010 augusztusában elkövetett újabb erőszakosságot is szándékos, előre eltervelt, aljas indokból elkövetett cselekményként értékelte.

A törvényszék a férfit valamennyi vádpontban bűnösnek találta, és súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy 1995-ben szintén szexuális erőszak és gyilkosság miatt ült börtönbe, akkori tettéért 15 évet kapott. Jó magatartása miatt tizenegy év után, 2006-ban négy évre feltételes szabadlábra helyezték, ami 2010-ben járt le. Ezután követte el a hasonló bűncselekményeket.

A bírói tanács a vádlottat emberölés, illetve emberölés előkészületének bűntette, erőszakos közösülés kísérlete és különös visszaeső bűnözői magatartása miatt ítélte életfogytig tartó fegyházbüntetésre, szabadlábra helyezését élete végéig megtiltotta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbez, így az ítélet nem jogerős. A fellebbezés bejelentése után az ügyész a vádlott előzetes fogva tartásának meghosszabbítását kérte a másodfokú eljárás befejezéséig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Révész Sándor: Ha volna önbeteljesítő optimizmus…akkor jó lenne

Révész Sándor: Ha volna önbeteljesítő optimizmus…akkor jó lenne

Visszatérhet az Android a Honor új telefonjaira, a Google-appokat is megkaphatják

Visszatérhet az Android a Honor új telefonjaira, a Google-appokat is megkaphatják