Felfüggesztettet kapott két nőgyógyász Szekszárdon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Egy-egy év, felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek kedden, nem jogerősen két szekszárdi nőgyógyászt, mert egy terhes nő halálát okozták a Tolna Megyei Balassa János Kórházban.

A Szekszárdi Járásbíróság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek az orvosokat, és az egy évre felfüggesztett szabadságvesztés mellett 600-600 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta őket.

2012. július 3-án este egy terhes nőt vittek a szekszárdi kórházba erős vérzéssel, a kismama a tizenhatodik hétben volt. A két orvos eltávolította a magzatot. A vérveszteség miatt a nő sokkot kapott, és összeomlott a keringése. Másnap hajnalban egy harmadik orvosa eltávolította az asszony méhét, akinek ennek ellenére nem javult az állapota, és négy nap múlva meghalt.

A bíróság szerint a nő ellátása közben az orvosok többször megszegték foglalkozásuk szabályait. Nem keresték a szokatlanul nagy vérveszteség okát, és a kellő időben nem végezték el a méh eltávolítását, ami esélyt jelentett volna a beteg életben maradására.