Tetszett a cikk?

Egyelőre még nem dőlt el a taszári bázis sorsa, és az sem, hogy a jövőben használják-e ezt a helyszínt iraki rendőrök kiképzésére - minderről Richard B. Myers tábornok, az Amerikai Egyesült Államok hadserege vezérkari főnökei egyesített bizottságának elnöke beszélt Budapesten csütörtökön.

A tábornok Juhász Ferenc honvédelmi miniszterrel és Szenes Zoltán altábornaggyal, a Magyar Honvédség vezérkari főnökével folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón közölte: az Egyesült Államok jelenleg még tervezi, hogy hosszú távon hol helyezze el csapatait világszerte, ezért Taszár szerepéről még korai lenne beszélni. A taszári bázison folytatódó esetleges kiképzési feladatokkal kapcsolatban elmondta: nem az Egyesült Államok, hanem az Irakban állomásozó koalíciós erők parancsnoksága dönt arról, hogy irakiakat hol, mikor és mire képeznek ki. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vészjelzést adott le a Huawei, egyszerűen elfogynak a chipek

Vészjelzést adott le a Huawei, egyszerűen elfogynak a chipek

Az én hetem: Lackfi János belegondol a szabadság elvesztésébe

Az én hetem: Lackfi János belegondol a szabadság elvesztésébe

És akkor egy magyar milliárdosnak lett egy nagyon rossz napja

És akkor egy magyar milliárdosnak lett egy nagyon rossz napja