szerző:
MTI

A Nagycsarnok üzemeltetője beperli a IX. kerületi önkormányzatot, mert az autóval érkező vásárlók egy filmforgatás miatt nem tudták megközelíteni szombaton a piacot.

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága (Csapi) vezetője, Dénes Ákos elmondta, hogy a Nagycsarnok a hétvégeken bonyolítja a legélénkebb forgalmat, ilyenkor gyakran húszezren is ellátogatnak ide. A filmforgatás miatt most a rendőrök lezárták az autók elől a Nagycsarnok melletti Pipa és Sóház utcát, ezért az idősebb emberek elálltak a hosszú gyalogos cipekedéssel járó vásárlástól.

A kereskedőket tetemes kár érte - jelentette ki Dénes Ákos. Ilyenkor ugyanis a nagyobb forgalomra készülve több árut szereznek be, mint más napokon, ám ezeknek a tételeknek egy tekintélyes része most a nyakukon maradt.

Ezért a Csapi vezetése és az itt működő, hozzávetően 200 kereskedő perre kíván menni a filmeseknek minden előzetes egyeztetés nélkül területfoglalási engedélyt kibocsátó ferencvárosi önkormányzattal a keletkezett kár megtérítésére, amely milliós nagyságrendű összeg lehet - mondta Dénes Ákos.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Média

Vadragasztásért perelhetik a Coca-Colát

A matricázó street-art divatot meglovagoló reklámkampányt folytat a Coca-Cola Magyarország, az utcákat gyakorlatilag elárasztják a narancssárga ragaszok - írja az Index. Az elkövetőt bajosan, a "megrendelőt" azonban felelősségre lehet vonni.

MTI Itthon

Amerikai ügyvéd perelné a magyar államot műkincsek miatt

Egy amerikai ügyvéd, Ed Fagan "több milliárd dollár" perértékre akarja beperelni Magyarországot olyan műkincsek miatt, amelyeket a nácik raboltak el eredeti tulajdonosaiktól, s amelyek utóbb a magyar állam tulajdonába kerültek, ám az nem szolgáltatta vissza őket jogos tulajdonosaiknak.

MTI Világ

Castro perelné a Forbes magazint

Fidel Castro kubai elnök pert tervez az amerikai Forbes magazin ellen, mert az már második éve szerepelteti őt a leggazdagabb államfőkről készített listáján, holott a kubai kormány már tavaly is tiltakozott.

MTI Itthon

Pokorni: ha Gyurcsánynak problémája van velem, pereljen

Pokorni Zoltán arra kéri Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy ha vele van problémája, ne fiatal újságírókat "vegzáljon" és idézzen a bíróság elé, hanem fogja perbe őt, nem fog a mentelmi joga mögé bújni. Gyurcsány a kormányszóvivő útján közölte, ha Pokorni vállalja a kijelentést, be lesz perelve ő is.

eurohirek.hu Világ

Tiszta levegőért perel egy müncheni lakos

A németországi Münchenben és Stuttgartban ebben az évben a légszennyezettség már számos alkalommal meghaladta az EU által megjelölt felső határértéket. Közvetlen intézkedésként már a gépjárműhasználat korlátozása is szóba került, hosszabb távon pedig adókedvezményekkel igyekszik kevésbé környezetszennyező autók forgalomba állítására ösztönözni a gyártókat és az autósokat a szövetségi kormány.

Média

Hírlopás miatt perelhet az MTI

Több tucat hazai internetes site és számos rádió használja jogellenesen a Magyar Távirati Iroda Rt. (MTI) híreit. A hírügynökség elnöke, Vince Mátyás szerint az év második felében több esetben indulhat majd peres eljárás.

MTI Itthon

TASZ: a főbíró ne pereljen!

Jogi nonszensz és méltatlan a Legfelsőbb Bíróság elnökéhez, hogy perelni akar a bíróságot sértő megnyilvánulások miatt - közölte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) pénteken.

Kiemelten közhasznú beruházás lett az Opera felújítása

Kiemelten közhasznú beruházás lett az Opera felújítása

Nagy lökést adhat a windowsos számítógépeknek ez a kis chip

Nagy lökést adhat a windowsos számítógépeknek ez a kis chip

Igazi könyvritkaságot adott ki az Akadémia a Szent Koronáról

Igazi könyvritkaságot adott ki az Akadémia a Szent Koronáról

Az Európai Bírósághoz fordul Tordai a félmilliós bohócorr miatt

Az Európai Bírósághoz fordul Tordai a félmilliós bohócorr miatt

A NASA is beszáll Vasember megmentésébe

A NASA is beszáll Vasember megmentésébe

Végre: mostantól ön is használhatja a Google Térkép hasznos funkcióját

Végre: mostantól ön is használhatja a Google Térkép hasznos funkcióját