szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége több mint hétórás pénteki tanácskozásán nem tárgyalt Lothar Matthäus szövetségi kapitány jövőjéről. A szakember év végén lejáró szerződéséről a következő ülésén, decemberben dönt a testület.

Nem az én személyem a fontos, hanem az, hogy rend, nyugalom legyen a magyar labdarúgásban és szűnjön meg a bizonytalanság. A játékosokat valószínűleg sokkal jobban zavarja a jelenlegi helyzet, mint engem. Jól ismerem a profi futball szabályait, tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen döntést alaposan át kell gondolni" - mondta Matthäus.

A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Bozóky Imre, az MLSZ elnöke elmondta, felállítottak egy mandátumvizsgáló bizottságot, melynek vezetésével Illés Jánost, a Kaposvári Rákóczi ügyvezetőjét bízták meg. Ha a liga által leadott aláírások között lesz - az alapszabályban rögzítetteknek megfelelően - legalább 34 érvényes kérelem, akkor december 21-én sor kerül a szervezet közgyűlésére. A liga mintegy hatvan aláírást tartalmazó listát adott le.

A gyűlés előtt legalább nyolc nappal tartják az elnökség következő ülését - a pontos időpont egyelőre nem ismert -, melyen a közgyűlés előkészítése mellett Lothar Matthäus jövője is napirendre kerül. A testület a felügyelő-bizottságot felkérte a szövetség szponzori és marketingszerződéseinek megvizsgálására.

"Úgy érzem, sikeresen végeztük a munkánkat ezen a maratoni hosszúságú elnökségi ülésen. Mindkét célunkat elértük, azaz december 21-re kiírták a rendkívüli közgyűlést, illetve független könyvvizsgáló véleményezi a marketingszerződéseket, köztük az MLSZ és Lothar Matthäus közöttit, számviteli és jogi szempontból. Abban biztos vagyok, hogy a hatvan aláírásból megvan a szükséges harmincnégy, amely a rendkívüli közgyűlés összehívásához kell. Úgy gondolom, így tisztázhatóak lesznek a liga által felvetett problémák, melyekre eddig nem kaptunk megfelelő válaszokat. Úgy tudom, Bozóky elnök úr jövő hétre hívja össze a következő elnökségi ülést" - nyilatkozott Kisteleki István ligaelnök.

A válogatott decemberi amerikai túrájával kapcsolatban megállapodás született arról, hogy a bevétel 70 százalékát a liga, 30-at a szövetség kapja meg. A jövőben a két szervezet minden olyan tervezett válogatott meccs előtt egyeztet egymással, melyet nem hivatalos FIFA-játéknapon rendeznek.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Matthäus csak Torghellével volt elégedett

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata Bulgária elleni 2-0-ás idegenbeli vereségéhez együttese gyengébb teljesítménye mellett a játékvezetői hármas tévedései is hozzájárultak. A szakember úgy véli, az első hazai gól előtt Király Gábor hibázott.

hvg.hu Itthon

Az internetezők Matthäust akarják

A UEFA felső vezetése úgy döntött, hogy a magyar-horvát pályázat a 2012-es futball Európa-bajnokság megrendezésére versenyben maradt az olasz és a lengyel-ukrán kandidálással. A végső döntésben az is szerepet kaphat, ha nemzetközileg is ismert a magyar szövetségi kapitány. Az NRC felmérése azt igazolja, hogy a magyar internetezők ettől függetlenül is szeretnék Lothar Matthäust megtartani.

MTI Itthon

Matthäust most a Nürnberggel hozták hírbe

A vezetőedzőjét hétfőn menesztett 1. FC Nürnberg elnöke, Michael A. Roth szerint öt-hat olyan tréner van, aki szóba jöhet Wolfgang Wolf utódaként, s ezen a listán a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Lothar Matthäusnak a neve is megtalálható.

MTI Világ

Matthäus nem lesz a Nürnberg edzője

Lothar Matthäus nem ül le az 1. FC Nürnberg labdraúgócsapatának kispadjára. A Bundesliga utolsó, 18. helyén álló együttes szombaton abban maradt a magyar válogatott szövetségi kapitányával, hogy egyelőre nem kerül sor közös munkára.

MTI Itthon

Az Európa-bajnokkal játszik Matthäus csapata

A magyar labdarúgó-válogatott november 16-án Athénben, az Európa-bajnok görög együttes ellen lép pályára barátságos mérkőzésen. A találkozó magyar idő szerint 20 óra 15 perckor kezdődik.

Szolid csinosítást kapott az új 4-es BMW sportkupé

Szolid csinosítást kapott az új 4-es BMW sportkupé

Joe Biden letette a hivatali esküt - minden hír az elnöki beiktatásról

Joe Biden letette a hivatali esküt - minden hír az elnöki beiktatásról

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK