szerző:
MTI

Magyarországon jelen van a szolidaritás, az önzetlenség, és van olyan erkölcsi erő, amelyre számítani lehet - hangoztatta a köztársasági elnök, amikor csütörtökön a Sándor-palotában fogadta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület képviselőit és támogatóit.

Sólyom László - elődeihez hasonlóan - védnökséget vállalt az 1990-ben, a sérült, árva és más rászoruló gyermekek támogatására létrehozott szervezet felett. Emlékeztetett arra is: a szolgálatot azt követően alakították, hogy Edvi Péter, az egyesület mostani elnöke és Kövér László - fideszes politikus - 1989-ben a "forradalmi Romániába" segélyszállítmányt vittek; ekkor bukkantak egy árvaházra, ahol 120 gyermek élt "számkivetve a társadalomból".

Az államfő köszönetet mondott az egyesületben munkát végzőknek, a tevékenységet anyagilag segítő magyarországi és külföldi támogatóknak. 

Az osztrák és a német nagykövet közölte: Heinz Fischer osztrák és Horst Köhler német államfő is társvédnökséget vállalt a szolgálat felett. Mint mondták, ma Európában még nincs olyan helyzet, hogy az egyesület gyermekmentő munkájától el lehetne tekinteni. 

Edvi Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyesületben szolgálóknak lehet más a politikai véleménye, de abban mindig egyetértettek, hogy a beteg, éhező gyerekeket segíteni kell.

Az elnöki rezidencián megrendezett fogadáson a többi közt jelen volt Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, Polt Péter legfőbb ügyész, Dobrev Klára, a kormányfő felesége, Demszky Gábor főpolgármester, Csányi Sándor, az OTP Bank első embere, Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, Stumpf István politológus valamint Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori tagja.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület 1990 májusában alakult a hannoveri, hasonló nevű szervezet mintájára. A szolgálat kiemelten közhasznú szervezet, célja a fizikailag és értelmileg sérült, árva és más, rászoruló gyermekek támogatása.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Sólyom aláírta a médiatörvényt

Sólyom László köztársasági elnök aláírta a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény módosítását - közölte Wéber Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtófőnöke kedden.

Nálunk eddig nem alkalmazott terápiát végeztek a SOTE klinikáján

Nálunk eddig nem alkalmazott terápiát végeztek a SOTE klinikáján

Maradandó egészségkárosodás és jogellenes bilincshasználat miatt is fizetett kártérítést a rendőrség

Maradandó egészségkárosodás és jogellenes bilincshasználat miatt is fizetett kártérítést a rendőrség

Az igazi happy end: 10 év után társat talált magának Rómeó, a világ legmagányosabb békája

Az igazi happy end: 10 év után társat talált magának Rómeó, a világ legmagányosabb békája

Nem sokon múlt, hogy elbukjon a görög kormány

Nem sokon múlt, hogy elbukjon a görög kormány

Pert vesztett, fizetnie kell Bayer Zsoltnak, amiért trágár kifejezésekkel illette Hadházyt

Pert vesztett, fizetnie kell Bayer Zsoltnak, amiért trágár kifejezésekkel illette Hadházyt

Megöli a kávét a klímaváltozás

Megöli a kávét a klímaváltozás