szerző:
MTI

Levélben fordult a parlamenti frakcióvezetőkhöz pénteken Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője azt kérve, fontolják meg a miniszterelnököt érintő Nomentana-ügyben a vizsgálóbizottság felállítására tett fideszes javaslatot.

Révész Máriusz sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: nem csak Magyarország bel- és külpolitikai szempontjai miatt fontos, de Gyurcsány Ferencnek és a kormánypártoknak is érdeke, hogy tisztázzák ezt az ügyet, amelyben felvetődhet az okirathamisítás, a törvénytelen privatizáció, a hatóságok megtévesztésének gyanúja és adózási problémák is. "Ez nem az ellenzéknek, hanem elsősorban kormánypártoknak, a magyar embereknek az érdeke" - fűzte hozzá. 

Mivel az MSZP szóvivője korábban közölte, hogy nem támogatják a testület létrehozását, ezért fordult levélben most Lendvai Ildikóhoz, Kuncze Gáborhoz és Herényi Károlyhoz, hogy fontolják bizottság felállítására tett javaslatot - közölte.

Meg kell becsülnünk annyira az embereket, hogy a választások előtt tiszta vizet öntünk a pohárba, és biztosítjuk, hogy a választók konkrét ismeretek birtokában döntsenek - indokolta a testület létrehozására vonatkozó kezdeményezést a politikus, aki szerint a "tisztázó bizottság" elég lehet, ha akár egyetlen alkalommal ülésezik, és Gyurcsány Ferenc világosan válaszol a felvetődött kérdésekre. Ezt követően akár le is lehet zárni a bizottság működését - tette hozzá.

Már folyik nyomozás a Nomentana-ügyben, ennek eredménye azonban nagy valószínűséggel csak a választások után lesz meg, ezért gondolják, hogy szükség van a bizottságra - tette hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Gallup: most a Fidesz nyerne, a kispártok kihullanának

A teljes választókorú népesség körében a Fidesz 32, míg az MSZP 29 százalékos támogatottságot mondhatott magáénak január második felében; ha ekkor lettek volna a választások, kétpárti parlament alakulhatna a Magyar Gallup Intézet által hétfőn közzétett kutatási jelentés szerint.

Hét nap

FANTOM-E A NOMENTANA?

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adja vissza az államnak a törvénytelenül privatizált vagyonát - javasolta a múlt hét...

Vigyázzon, adatait ellopó átverés a 99%-os akcióban kínált, olcsó Microsoft Office

Vigyázzon, adatait ellopó átverés a 99%-os akcióban kínált, olcsó Microsoft Office

Olyan ügyvéd védte a bíróság előtt a drogbanda tagjait, aki néhány éve bíróként börtönre ítélte őket

Olyan ügyvéd védte a bíróság előtt a drogbanda tagjait, aki néhány éve bíróként börtönre ítélte őket

Német reptéri sztrájkok: nyolc budapesti járatot töröltek

Német reptéri sztrájkok: nyolc budapesti járatot töröltek

Szökött tacskót mentettek ki a Tiszából a rendőrök

Szökött tacskót mentettek ki a Tiszából a rendőrök

Több mint 200 fogorvosi praxis tartósan betöltetlen

Több mint 200 fogorvosi praxis tartósan betöltetlen

Brexit: nem tesz új ajánlatot az EU, ehelyett saját polgárait nyugtatja

Brexit: nem tesz új ajánlatot az EU, ehelyett saját polgárait nyugtatja