szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Három világháborús gránátot találtak a főváros XI. kerületében, az Etele téren a metróépítési munkálatok közben.

A 82 milliméteres szovjet aknagránát, a 88 milliméteres német repeszgránát és a 105 milliméteres német repesz rombológránát gyújtószerkezetet nem tartalmazott, a robbanóeszközöket központi gyűjtőbe szállítják - hangsúlyozta Ináncsi József alezredes, a tűzszerészet parancsnok-helyettese, hozzátéve, hogy forgalmi korlátozásokra, útlezárásra nincs szükség.

Hétfőn ugyanitt, szintén földmunka közben találtak egy 80 milliméteres német gyártmányú aknagránátot, amit szintén központi gyűjtőbe szállítottak a tűzszerészek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Repeszromboló gránát okozta a szolnoki kiképzési balesetet

Bizonyosra vehető, hogy egy 152 milliméteres repeszromboló gránát robbanása okozta a Szolnokon történt, halálos áldozatot is követelő kiképzési balesetet - mondta a Honvédelmi Minisztérium szóvivője. A gránátnak elvileg nem szabadott volna a gyakorlatra kerülnie.

MTI Itthon

Repeszgránát a komáromi híd alatt

Egy 8,8 centiméteres német repeszgránátot találtak a komáromi Duna-híd alatt, a lövedéket a tűzszerészek biztonságba helyezték - közölte a honvédségi tűzszerészet.

Pénznyelő portál, balatoni hétvége - erre költött az elmúlt 5 évben az MSZP pártalapítványa

Pénznyelő portál, balatoni hétvége - erre költött az elmúlt 5 évben az MSZP pártalapítványa

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Ilyen lesz a Miskolcon épülő Y-híd

Ilyen lesz a Miskolcon épülő Y-híd